ניהול אדמיניסטרציה והנ"הח
תפקיד מרכזי של המחלקה המשפטית מתן מענה וייעוץ בנושאי הציות השונים .
היום ,יותר מבעבר ,על קצין הציות בתאגיד להיות מומחה, בעל ידע רחב והבנה מעמיקה בעולמות המשפט וניהול הסיכונים .עליו לגלות בקיאות מקיפה בהוראות החוק הרלוונטיות .
בעשור האחרון, עם התרחבות הסביבה הרגולטורית בארץ ובעולם, גברה המודעות לסיכוני הציות ואיתם גם ההכרה בחשיבותם של קציני הציות האמונים על הסביבה הרגולטורית של כל עסק ביחס לסיכוניו הרגולטורים. סיכון ציות מוגדר כסיכון לסנקציות משפטיות או רגולטוריות, הפסד פיננסי או פגיעה במוניטין, אשר חברה עלולה לספוג כתוצאה מאי ציות להוראות הדין. ההשלכות של אי ציות יכולות לגרור סנקציה של תשלום של קנסות כבדים.
המחלקה שלנו נותנת ייעוץ ומענה בנושאים כגון חוק איסור הלבנת הון והצווים הנלווים לו ,חוק המאבק בטרור ,חוק הפיקוח על נותני שירותים פיננסיים ועוד ,כולל שירות תרגום מדיניות ציות תאגידית ייחודית לארגון, הכוללת גיבוש וכתיבת נהלים ברורים ,הדרכה והטמעה של שגרות עבודה בקרב מנהלי ועובדי הארגון וכן בקרה ופיקוח שוטפים על יישום המדיניות ,כל זאת על מנת להימנע מהפרת הוראות המחוקק באופן העלול לגרור אחריו עיצומים כספיים גבוהים.
בפועל, תפקידו של קצין הציות הוא לפקח על תפקודם השוטף של עובדי הארגון, על ציות הארגון להוראות החוק ולהוראות הרשויות המפקחות, בנוסף, אמון קצין הציות על גיבוש מדיניות הציות ועל הטמעת נהלים וקוד אתי של הארגון ועובדיו. מינוי של קצין ציות לארגון מביא להקטנה משמעותית של ההסתברות להפרה של חוקים והוראות כ"י הארגון, מביא לגילוי מוקדם של הפרות חוקים והוראות, מצמצם את חשיפת הארגון ומנהליו לתביעות, לרבות בגין הפרות של חובות הזהירות והאמונים המוטלות על נושאי משרה. ייחודו של קצין הציות הוא בכך שתפקידו נסוב כולו סביב מניעת נזקים מראש לארגון, בשונה לדוגמא ממבקר פנימי שעיקר עבודתו היא ביקורת לאחר מעשה, או בשונה מיועץ משפטי אשר מתעסק במגוון רחב מדי של נושאים משפטיים מבלי להתמקד ברגולציה המחמירה כמתואר להלן, שאי אכיפתה ע"י הארגון (מראש ובצורה יסודית) עשויה כאמור לפגוע אנושות בחברה.
דה–פקטו, קציני ציות מסייעים בעיקר לתאגידים / לבנקים / לנותני שירותים פיננסיים (נש"פים) / לנותני שירותי מטבע (נשמ"ים) / לחברות וסוכני ביטוח / לנותני שירות בנכס עסקי (רו"ח ועו"ד), ליישם את דרישות חוק איסור הלבנת הון וחוק איסור מימון טרור, ומסייעים בדיווח לרשויות הרלוונטיות (המפקח על שוק ההון / המפקח על הבנקים/ המפקח על הביטוח / רשות שוק ההון / רשויות המס וכיוצ"ב).
משרדנו מציע להעניק לארגון שלך, באמצעות צוות ציות מיומן המורכב מעו"ד, רו"ח, יועצים פיננסיים יוצאי בנקים גדולים, כולם בעלי ניסיון בתחום הציות בפרט והבנקאות בכלל, שירותי ציות התפורים למידות הארגון. בין יתר השירותים ניתן למנות:
היועצים מטעמנו מתמחים כ15 שנה, בין היתר, בתחום חוק איסור הלבנת הון, והצווים שיצאו מכוחו.
החוקים והצווים הנ"ל חלים על גופים פיננסיים מפוקחים/נותני שירותים עסקיים ולמעשה קובעים רגולציה ויישום של תהליכי עבודה שונים כל זאת על מנת למזער את סיכוני הלבנת ההון הנשקפים במסגרת הפעילות העסקית השוטפת של אותם גורמים מוסדרים.
ליועצים ניסיון רב בייצוג נותני שירותים פיננסיים, החל מתהליך בקשת הרישיון, ליווי הנש"פ לאורך חיי העסק, טיפול בהליכים מנהליים של וועדות עיצומים וובמקרה הצורך אף ייצוג הנש"פ ונושאי המשרה בו בהליכים פליליים.
ניהול הליכים שונים מול תאגידים בנקאיים הן במסגרת של תביעות משפטיות והן במסגרת ליווי שוטף אל מול המוסדות הבנקאיים על מנת לסייע ליצור בין הנש"פ למוסד הבנקאי יחסי עבודה יעילים תוך שמירה על אמון, שקיפות ושת"פ מרביים בין הבנק לנש"פ על מנת לצמצם ככל הניתן חשיפה מפני סיכוני הלבנת הון.
ליועצים בקיאות וניסיון בהליכים השונים החלים על נותני שירותים פיננסים מוסדרים בהתאם לחוק הפיקוח על השירותים הפיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), תשע"ו –2016 ולרבות הליכי רישוי, עדכון נושאי משרה, עדכון בעלי שליטה, היבטים צרכניים ועוד.
במסגרת השירות המוצע בעת מינוי קצין הציות ואחראי חובות התאגיד בנש"פ מטעמנו, נוודא כי הגורם המעניק את שירותי הליווי השוטף בתחום הציות יקבל סמכות ובכירות מטעם הנש"פ ביחס לאישור ו/או אי אישור של פעולות עסקיות שוטפות שונות המתנהלות במסגרת פעילות הנש"פ ובמסגרת זו יוכל לקבל סמכויות של דירקטור בנש"פ ככל הנדרש, ואף יוכל לזמן ישיבות דירקטוריון במקרה הצורך.
בין היתר השרות היועץ המוצמד ללקוח מעביר הדרכות מקיפות לנש"פ ולעובדיהם בשלל תחומי הרגולציה הרלוונטית לפעילות העסקית של הנש"פ.
ליווי שוטף של נש"פ בתחום הציות שירות זה ניתן בדרך של הצבת גורם מטעמנו בעסקו של הנש"פ בהתאם להיקף שעות עבודה מוסכם ומותאם לצרכיו הספציפיים של הלקוח ולאור המלצתנו לאחר למידת העסק, ולאור פעילותו העסקית. השירות מוענק באמצעות רו"ח/עו"ד המשמש כיועץ חיצוני ואף כאחראי חובות תאגיד (קצין ציות) בנש"פ מסוגים שונים.
This post is also available in %s.
Scroll Up